محمد منان رئیسی وزیر آینده مسكن و شهرسازی باید متخصص این عرصه باشد

نماینده مجلس شورای اسلامی یكی از مهمترین ویژگی های وزیر مسكن و شهرسازی آینده را متخصص بودن در این حوزه دانست.

1403/03/23
|
14:17

محمد منان رئیسی در گفت وگو با برنامه فصل چهاردهم رادیو اقتصاد، گفت: هر شخصی كه می خواهد عهده دار مسئولیت عرصه خطیر مسكن و شهرسازی كشور شود باید دو ویژگی حائز اهمیت را دارا باشد كه نخست صاحب نظر بودن در این عرصه است.

وی افزود: با توجه به اینكه مسكن امروزه بیش از نیمی از سبد خانوار را به خود اختصاص داده هر كسی كه در این عرصه فعالیت خواهد كرد باید در این عرصه صاحب نظر باشد و این فرد باید همراه با نخبگی سابقه قابل اعتماد اجرایی نیز داشته باشد.

وی افزود: نظام جمهوری اسلامی به دنبال یك گفتمان متمایزی از مابقی حكومت های غربی و شرقی بود تا نحوه اداره كشور را به سمت تمدن اسلامی ایرانی ببرد كه بخشی از این پازل، حوزه مسكن و شهرسازی است. كسی باید متولی این حوزه باشد كه بداند، تمدن اسلامی و ایرانی در این عرصه حرف دارد و همچنین الگوهای منسوخ كشورهای دیگر را در كشور اجرا نكند.

رئیسی اظهاركرد: مفهوم انباشت سرمایه در كلان شهرها كه لازمه آن تمركز گرایی است سالها در كشور ما نهادینه شده ؛ هرچه كه انباشت سرمایه را در یك پهنه جغرافیای محدود ایجاد كنیم ضمانت قوی تری برای سرمایه گذار ایجاد می شود. این الگو در نظام سرمایه گذاری كاملا مورد عنایت است. كسی كه می خواهد این خط شكنی ها را انجام بدهد باید با وقوف كامل به این حوزه وارد میدان شود.

وی تصریح كرد: از تمركز گرایی باید به سمت تمركز گریزی با رویكرد مردمی برویم. در این حوزه باید روی فرایند سیاست ها نیز یك روند نظارتی قوی داشته باشیم. هنوز بانك اطلاعات قوی و مستندی كه بتوانیم به آن استناد كنیم كه چه میزان خانه های خالی در كشور داریم وجود ندارد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از اوقات تعارض منافع ها مانع فعال شدن بعد نظارتی می شود. یعنی روند ورود وكلای مردم به مجلس به شكلی است كه گاهی اوقات اجازه نمی دهد كه وظیفه نظارت خود را انجام دهند. مثلا مردم از یك نماینده در یك شهر كوچك انتظار حل آسفالت كوچه تا وام ازدواج و معیشت و آب و برق و.... مشكلات آنها را دارد تا به مدیران اجرایی و بانك ها مراجعه كند و با آنها ارتباط بگیرد تا وسایل مورد نیاز برای حل این مشكلات را فراهم كند. اگر قرار باشد كه یك نماینده به این مراكز وصل شود آیا می تواند با این حوزه ها در صورت تخلف درگیر شود؟

رئیسی اظهاركرد: ریل گذاری حضور نمایندگان مجلس باعث شده كه مصلحت اندیشی ها جایگزین برخی شجاعت ها شود. به همین دلیل است كه معمولا نمایندگانی در عرصه تقنین موفق تر هستند كه معمولا متعلق به كلان شهرها هستند زیرا این خواسته ها از نمایندگان كلان شهرها كمتر انجام می شود. ولی عملا دو سوم مجلس نمایندگان شهرهای كوچك است. نباید به شكلی ریل گذاری كنیم كه نماینده مجلس در این قفس گیر بیوفتد و نتواند كاری كه بر عهده دارد را به خوبی انجام دهد.

وی تصریح كرد: وزیر مسكن و شهرسازی باید از جنس این فعالیت باشد. مساله مسكن در كشور قابل حل است. زیرا عمده مشكل مسكن ما بیشتر در كلان شهرها است و با توجه به اینكه 70 درصد قیمت مسكن در این شهرها، قیمت زمین است. تا پانزده درصد از مساحت كشور ما قابلیت بارگذاری است ولی تا كنون تنها از یك درصد نیز استفاده نشده است. اگر این زمین آزاد شود البته باید مراقب باشیم كه این زمین به دست بنگاه داران هم نرسد. اگر مساله 70 درصد حل شود به 30 درصد امور نیز می توانیم به شكل بهتری برسیم.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: باید غل و زنجیرهایی كه نمایندگان را این چنین محصور كرده است را از پیش پای آنها برداریم تا بهتر به وظیفه نظارت خود برسند.

وی افزود: اگر قرار باشد بازار آزاد عرضه و تقاضا قیمت مسكن را مشخص كند باید به این اصل توجه كنیم كه تا زمانی كه سرمایه داران محور چرخش بازار باشند اصلا عدالتی در این حوزه ایجاد نخواهد شد.

رئیسی اظهاركرد: امروزه مشكل عرضه چندانی نداریم؛ تقریبا 27 میلیون واحد مسكونی با 24 و نیم میلیون خانوار در كشور داریم ولی با این تناسب بازهم مسكن مشكل اصلی مردم است.

وی تصریح كرد: رئیس جمهوری كه می خواهد روی ریل پنجاه تا شصت سال اخیر حركت كند قطعا مسایل مسكن را تعمیق خواهد كرد. امروزه شاهد سه میلیون خانه خالی مازاد در كشور هستیم ولی بازهم از عدم عرضه سخن می گوییم. دولت آینده باید در عرصه تنظیم گری با ابزار مالیات ورود كند. این قانون تصویب شده است و توپ در زمین دولت است.

دسترسی سریع