در آئین نكوداشت دكتر حداد عادل مطرح شد معاون صدا: دكتر حداد عادل مردی از جنس انقلاب و عرصه جهاد فرهنگی

علی بخشی زاده معاون صدای رسانه ملی در آئین نكوداشت دكتر غلامعلی حداد عادل گفت :
دكتر حداد عادل مردی از جنس انقلاب و عرصه جهاد فرهنگی است.

1401/03/01
|
12:40

به گزارش روابط عمومی معاونت صدای رسانه ملی علی بخشی زاده معاون صدای سازمان صدا و سیما ضمن خیر مقدم به مهمانان و حاضرین در مراسم بیان داشت: دكتر غلامعلی حداد عادل چهره ملی و نامدار ایرانی است كه قریب به نیم قرن در متن فرهنگ و ادب ایران حضور داشته است.ایشان در كارنامه فرهنگی خود سابقه همكاری و همفكری با علامه شهید مرتضی مطهری و بسیاری از شخصیت‌های برجسته تاریخ معاصر ایران را دارد . همچنین در دانشگاه تهران فلسفه تدریس و كتاب هایی در این زمینه نیز ترجمه كرده اند. لازم به ذكر آنكه ترجمه جناب دكتر حداد عادل از كتاب تمهیدات امانوئل كانت برنده جایزه كتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده است.
وی با اشاره به نقش قرآنی دكتر حداد عادل افزود: ایشان از مترجمان و پژوهشگران قرآنی نیز هستند و ترجمه قرآن را از سال 82 آغاز و در سال 90 به اتمام رساندند. استاد بهاءالدین خرمشاهی این ترجمه گرانقدر را یكی از سه ترجمه برگزیده قرآن به زبان فارسی می دانند. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایشان به دلیل فعالیت‌های سیاسی محكوم به زندان شد . بعد از انقلاب و در دهه 60 نقش كلیدی در تعریف كتابهای درسی جدید برای مدارس داشت و بیش از دو دهه ریاست فرهنگستان زبان و ادب فارسی را عهده دار شد و در كارنامه خود ریاست مجلس شورای اسلامی را نیز به ثبت رساندند. در سال 93 نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر به ایشان اهدا شد.همچنین مواضع شفاف ایشان نسبت به فتنه 88 در حالی است كه بسیاری از چهره ها و اشخاص خاص،مواضع چند پهلو در پیش گرفته یا سكوت اختیار كرده بودند.
وی افزود : دكتر حدادعادل در مسیر انقلاب همواره خود را در معرض هجمه های گوناگون قرار داد و منافع ملی را همواره بر منافع شخصی مد نظر می گرفت. وی عضو عالی شورای انقلاب فرهنگی، نویسنده شاعر ، ادیب، استاد فلسفه ، مشاور عالی رهبر معظم انقلاب، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و نظارت بر دانشنامه جهان اسلام از دیگر فعالیت‌های ایشان است. از این رو ایشان مردی از جنس انقلاب و عرصه جهاد فرهنگی است.
تولید 500 برنامه از درس های مثنوی معنوی به روایت دكتر حداد عادل
علیرضا حبیبی مدیر رادیو فرهنگ در این همایش بیان داشت :اردیبهشت موسم كتاب ، معلم هنر و ادب سخن پردازان كشور ایران است .
وی با اشاره به اینكه رادیو فرهنگ حسب مأموریت ذاتی خود با فرزانگان و نام آوران عرصه فرهنگ ، هنر و ادب ایران برای تبیین و ترویج فرهنگ و تمدن ایران اسلامی دست دوستی فشرده است ادامه داد‌: گنجینه ارزشمندی از فرهنگیان ، صاحبان اندیشه كه آثار گرانبهای آنها رهنمون جامعه و كانون ترقی و هدایت هستند در رادیو فرهنگ برنامه های مختلفی دارند.
حبیبی تصریح كرد : رادیو فرهنگ با مخاطبان فرهیخته خود ، قریب به یك دهه درسهای مثنوی معنوی مولوی را پنجشنبه ساعت 23 به روایت استاد فرهیخته گرامی دكتر غلامعلی حداد عادل پخش می كند . اكنون نیز این مجموعه برنامه به 500 عدد رسید كه همگی در قالب 10 لوح فشرده طراحی شده است.
وی درباره آیین فرزانگان فرهنگ گفت : تاكنون از علامه مهدی محقق و تلاش های ایشان در حوزه فرهنگ ‌وادب تقدیر كردیم .همچنین رادیو فرهنگ به پاس این سالیان همسفری و همسخنی با شرح شریف مثنوی و تدوین این مجموعه ارزشمند و فاخر در قالب كتاب صوتی و درسنامه رادیویی در قامت آیین فرزانگان فرهنگ از دكتر حداد عادل را داشته است.

دكتر حداد عادل همواره در مسیر دفاع از ولایت و انقلاب استوار بوده است
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش گفت: دكتر حداد عادل همواره در مسیر دفاع از ولایت و انقلاب با صیانت مثال زدنی به راه خود ادامه داده است . وی به عنوان شخصیتی علمی و فرهنگی سالیان سال در عرصه های مختلف با كمترین لرزشی در راهی كه به آن ایمان داشته، استوار قدم برداشته است و این فرهیخته متواضع همچنان پرتلاش و خستگی ناپذیر در مسیر دفاع از ولایت و انقلاب اسلامی به راه روشن خود ادامه می دهد.
وی در ادامه به ذكر خاطره ای از دكتر حداد عادل اشاره كرد و افزود: در دوران دانشجویی، وقتی مصاحبه دكتر حداد عادل با مقام معظم رهبری در موضوع شهید مطهری را مطالعه كردم ، مجذوب قدرت بیان و تسلط ایشان بر مباحث مطرح شده در آن مصاحبه شدم.
اسماعیلی در پایان خاطرنشان كرد: دكتر حداد عادل مسیر طولانی در حوزه سیاست طی كرده اما همیشه جنبه فرهنگی شخصیت ایشان ارجح و برجسته بوده است. در واقع دكتر حداد عادل با شجاعت مثال زدنی از آرمان های انقلاب اسلامی صیانت كرد كه مورد هجمه قرارگرفتن چهره فرهنگی، بهای فداكاری های ایشان در حوزه سیاست است.
ایران و اسلام دو ركن اساسی!
دكتر غلامعلی حداد عادل ضمن خطاب قرار دادن جوانان و با اشاره به نقش مهم آنها در آینده كشورگفت: در ذهن، فكر، دل و جان من دو چیز بسیار اساسی است كه به عنوان ستون بنای كار ، تلاش و زندگی من بر آن بنا نهاده شده است. یكی اعتقاد اسلامی و دیگری علاقه به ایران است كه این دو را از هم جدا نمیدانم و در ذهن من به هم گره خورده اند. به نحوی كه طی 50 سال گذشته در همه فعالیت ها، مدیریت موسسات فرهنگی و حتی كارهای سیاسی در انقلاب انگیزه من بر پایه این دو معنا و مقصود بوده است.
وی در ادامه با اشاره به نقش مهم نیروی انسانی كارآمد در پیشبرد كشور گفت: قبل از پیروزی انقلاب تشخیص دادم مشكل ما در اداره كشور كمبود نیروی انسانی لازم است. امروز مشكل ما نه اقتصادی و نه سیاسی است بلكه در درجه اول مشكل مدیریت داریم و در میان مدیریت ها از همه فقیرتر حوزه مدیریت فرهنگی است. در حالیكه فرهنگ مانند هوا برای مردم لازم است و بیش از هر چیزی به مدیر فرهنگی متبحر احتیاج داریم . بنده بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب و علیرغم دل بسته بودن به كار دانشگاه ، تحقیقات فلسفی و مواردی از این دست ، در وزارت آموزش و پرورش با هدف تربیت نیروی انسانی و مخصوصاً تربیت مدیر فرهنگی ورود كردم. همان انگیزه باعث شد كه دبیرستان های فرهنگ تاسیس شود . در شرایط فعلی نیز كه در دانشگاه رسما تدریس ندارم ، با افتخار معلم دبیرستان هستم و امروز از رادیو فرهنگ به همه مردم ایران عرض می كنم كه در 77 سالگی در مدرسه به بچه های كلاس هفتم و هشتم و نهم تدریس می‌كنم و با آنها همنشین میشوم.در كلاس های درس وقتی به چهره هر كدام از این افراد نگاه می كنم، یك دانشمند فرهیخته خدمتگزار را برای آینده كشور می بینم.
وی با اشاره به اهمیت تعلیم و تربیت و نقش آن در آینده كشور ادامه داد :به همه توصیه می كنم برای آینده ایران از مهدكودك ، دبستان و دبیرستان شروع كنند و نیروی انسانی را تربیت نمایند. عشق بنده خواندن ، نوشتن و كار علمی است . به همین خاطر من دو راه داشتم . نخست آنكه از مختصر استعدادی كه خداوند به من داده استفاده كنم و در گوشه ای مطالعه كرده و كتاب بنویسم . این مسیری بود كه خیلی ها رفتند. اما راه دیگری هم بود كه عمده وقتم را صرف رشد دادن جوانها كنم و به جای اینكه تك نفره از جمع جدا و فقط به فكر خودم باشم ، كاری كنم كه جوان ها و نسل آینده گروه گروه پرورش یابند و وارد میدان شوند.گمانم این بود كه راه دوم برای كشورم مفید تر است و از این كه بی اعتنا به سرنوشت دیگران باشم این مسیر را انتخاب كردم كه از این اتفاق بسیار خوشحالم.همت ما باید صرف پرورش نسل آینده باشد. لازم است علاوه بر تشكری كه از معلمانم دارم، از مرحوم پدرم یاد كنم . زیرا ایشان نكات زیادی به من آموخت .شغل پدر من با فرهنگ و ادبیات تناسبی نداشت . زمانی كه من ده سال داشتم پدر راننده كامیون بین شهری بود . اما در همان 10سالگی بنده بارها پای شعر خوانی های ایشان می نشستم و ترجیح بندهای هاتف اصفهانی را از زبان او می شنیدم . همچنین جا دارد كه از مادر عزیزم ، همسرم و خانواده كه همه باعث افتخار بنده هستند و به من محبت كردند قدردانی ویژه كنم.

دسترسی سریع