دكتر فلسفی به سهم كشاورزی در برنامه هفتم كم توجه شده است.

علیرغم توجه به جهش تولید، سهم 5,5 درصدی رشد حوزه كشاورزی در برنامه پنج ساله هفتم بسیار كم بوده است.

1403/01/08
|
13:20

دكتر فلسفی كارشناس حوزه اقتصاد كشاورزی در گفتگو با رادیو اقتصاد اظهار داشت: ایران دارای ظرفیت های بسیار بالایی در حوزه كشاورزی بوده و بیش از 4میلیون واحد بهره بردار بطور مستقیم در این حوزه فعال هستند كه ضمن امنیت غذایی در داخل كشور می تواند به ارزش افزوده و رشد اقتصادی كمك كند.

دكتر فلسفی افزود: حضرت امام رحمه الله علیه كشاورزی را پایه و اساس اقتصاد كشور می دانستند و مقام معظم رهبری در جمله ای معروف فرمودند كه اگر تمام دستگاه ها و وزارتخانه ها در یك دوره 4ساله تمام توجه شان را به كشاورزی معطوف كنند، درِ چاه های نفت را خواهیم بست.

وی با اشاره به تولید 130میلیون تنی محصولات كشاورزی در كشور معتقد است: با برنامه ریزی و استفاده درست از آب، خاك و نیروی انسانی ماهر می توان تولیدات كشاورزی را به 300میلیون تن افزایش داد.

دكتر فلسفی سرمایه گذاری در كشاورزی را مستلزم تحول دانست و خاطر نشان كرد: در سال جهش تولید، رشد 5,5 درصدی بخش كشاورزی در برنامه پنجساله هفتم‌ باید مورد بازنگری قرار گیرد، چرا كه با اهداف بند9 ماده 43 قانون اساسی در تضاد است.

وی با تاكید بر اهمیت امنیت غذایی در تولید، خودكفایی و صادرات بیان داشت: با توجیه نبود آب و زیرساختهای لازم نباید بخش كشاورزی را كم اهمیت جلوه داد چرا كه با مدیریت منابع موجود و استفاده از ظرفیتهای كشور می توان به نحو مطلوب تولید را افزایش و جایگاه بیشتری برای رشد كشاورزی قائل شد.

دكتر فلسفی اظهار امیدواری كرد تا با استفاده از گستره سرزمینی و منابع موجود از رشد كشاورزی جهت صنایع تبدیلی، تكمیلی، تولید، اشتغال، لجستیك و اشتغال و حمل و نقل در كریدورهای شمال.جنوب و شرق به غرب بهره برد تا در داخل كشور هم موجب وفور محصولات، قیمت مناسب، گستردگی سفره مردم و مانع از خروج ارز شود.

دسترسی سریع