مدرس دانشگاه اظهار داشت: بسیاری از آزمایشات برای تشخیص بیماری ضروری نیست

مدرس دانشگاه اظهار داشت: اگر پزشك زمان كافی برای بیمار نگذارد، تشخیص صورت نمی گیرد، بنابراین از سونوگرافی، تصویر برداری و آزمایش استفاده می كند كه بسیاری از این آزمایشات ضروری نیستند.

1396/07/25
|
14:45


برنامه "گفت و گوی اجتماعی" رادیو گفت و گو با موضوع روابط پزشك و بیمار؛ روابط مالی و اخلاقی پزشك و بیمار؛ با حضور دكتر فاطمه آذرتاش مشاور خانواده و مدرس دانشگاه به روی آنتن رفت.
دكتر فاطمه آذرتاش با ابراز تاسف از اینكه در حال حاضر نیازهای مادی پزشكان بیشتر پر رنگ شده و همین مسئله روی درمانگری آنها تاثیر گذاشته است، گفت: این تاثیر بخاطر این است كه مثلا زمان ویزیت بیماران كم شده است، طبق تعرفه ای كه در سال 1394 مصوب شده پزشكان باید تقریبا 15 دقیقه بیمار را ویزیت كنند متخصصین 20 دقیقه و فوق تخصصان 25 دقیقه و روانپزشكان باید 30 دقیقه زمان را در اختیار بیمار قرار دهند.
وی ادامه داد: ولی ملاحظه می كنیم كه این زمان در كشور ما در بهترین موقعیت 10 دقیقه است و می بینیم كه حتی سه الی چهار دقیقه هم به این مسئله اختصاص پیدا كرده است و این می تواند تاثیر گذاری از همان مسایل مادی باشد كه پزشكان می خواهند بیماران بیشتری را ویزیت كنند.
این مشاور خانواده با بیان اینكه ورود به حرفه پزشكی برای كسب درآمد، مسئله آسیب زا است، متذكر شد: به عقیده بنده پزشكی شغل نیست بلكه حرفه و عشق است. حرفه یعنی فعالیتی كه انجام می دهم و اصلا متوجه زمان نیستم و لذت می برم. پزشك باید اینگونه كار كند.
وی افزود: این درست نیست كه چند بیمار را در یك زمان ملاقات كنم چون بخواهم پول بیشتری را دریافت كنم الان برخی از متخصصین را داریم كه از سه الی چهار بیمار در كنار همدیگر اطلاعات می گیرند و این خود، اصل راز داری را زیر سوال می برد.
آذرتاش به راهكارهای كه عامل بهبود روابط بین پزشك و بیمار می شود، پرداخت و عنوان كرد: باید یكسری آموزش ها به جامعه پزشكی در خصوص ارتباط حسنه ای كه با درمانجو باید برقرار كنند، داده شود. اولین گام برای اعتماد سازی در اتاق درمان، این است كه ما وقت بگذاریم و بیمار متوجه شود كه من دلسوزش هستم و بخاطر پول نیست كه دارم این كار را انجام می دهم و به من پزشك اعتماد كند.
وی با ابراز تاسف از عدم اعتماد جامعه به تشخیص و درمان پزشكی اظهار داشت: متاسفانه جامعه امروزی احساس كرده جراحی هایی كه دارد صورت می گیرد بخاطر این است كه پزشكان سود مالی داشته باشند و این بدترین ضربه ای است كه به جامعه پزشكی وارد می شود. اگر یك پزشك زمان كافی برای بیمار نگذارد تشخیص هم به درستی صورت نمی گیرد و از ابزارهای مختلفی مثل سونوگرافی، تصویر برداری و آزمایش استفاده می كند و الان تحقیقات صورت گرفته، نشان می دهد كه خیلی از این آزمایشات ضروری نبوده است.
این مدرس دانشگاه یاداور شد: متاسفانه در كشور چهار برابر میانگین جهانی داریم دارو مصرف می كنیم اگر تشخیص به درستی صورت بگیرد خیلی از این داروها شاید نیازی نباشد كه بیمار استفاده كند بنابراین طول زمان ویزیت در تشخیص پزشك خیلی مهم است.

دسترسی سریع