چهره ماندگار هنر خوشنویسی: جایگاه هنر خوشنویسی به حد قابل قبولی رسیده است

استاد سلحشور عنوان كرد: در حال حاضر جایگاه هنر زیبانویسی و خوشنویسی در ایران به حد وسیع و قابل قبولی رسیده است.

1396/12/27
|
15:00

برنامه "ملاقات" رادیو گفت و گو به دیدار محمد سلحشور از استادان و چهره های ماندگار هنر خوشنویسی در ایران رفته و گذری بر زندگی سرشار از هنر و كاری وی دارد.
محمد سلحشور استاد هنر خوشنویسی و چهره ماندگار در این هنر درگفت و گو با برنامه "ملاقات" رادیو گفت و گو درباره حوزه زندگی هنری و كاری خود اظهار داشت: بنده در سال 1311 در تهران متولد شدم و از سالها قبل تا به امروز با خط خوش كتاب نوشتم و هنوز هم دست به قلم هستم.
وی با بیان اینكه 21 هزار صفحه كتاب نوشته ام، عنوان كرد: در سال 1336 كتابی با عنوان نخستین مردم جهان را نوشتم موضوع این كتاب مربوط به زمانی است كه انسان با علائم صحبت می كرده و قادر به تكلم كردن نبوده است.
استاد هنر خوشنویسی بیان داشت: در گذشته هنر خوشنویسی مانند الان به درجه رشد نرسیده بوده و خوشبختانه امروزه هنر خوشنویسی به سمت و سوی كمال و زیبایی رفته است.
این چهره ماندگار در عرصه هنر خوشنویسی با اشاره به جایگاه هنر خوشنویسی گفت: جایگاه هنر زیبانویسی و خوشنویسی به حد وسیع و قابل قبولی رسیده است.
وی یادآور شد: در طول تاریخ 6 تا 7 هزار زن خوشنویس وجود دارند اما امروز انجمن خوشنویسان ایران 1200 زن خوشنویس ممتاز را تربیت كرده است البته این نقد هم وجود دارد كه تا حدودی نتوانسته ایم برای رشد اقتصادی این قشر برنامه ریزی درستی انجام دهیم.
استاد سلحشور تصریح كرد: شخصیت های معروف در این حوزه به دلیل این كه شناخته شده هستند و كار بیشتری انجام می دهند اوضاع اقتصادی تقریبا مناسبی دارند اما هنوز این جامعه را پوشش نداده است.
چهره ماندگار هنر زیبانویسی با اشاره به فعالیت های ورزشی خود ابراز داشت: از نوجوانی به ورزش علاقه داشتم و در رشته های كشتی و پینگ پنگ شركت می كردم و معتقدم همانگونه كه برای ورزش در تلویزیون و یا دیگر رسانه ها شبكه ایجاد می كنند باید برای انواع هنر هم شبكه ایجاد شود.
وی با اشاره به دوران زندگی خود در مقطع كودكی و نوجوانی گفت: در زمان ابتدایی به تازگی برق آمده بود و ما در دالانی كه یك برق وجود داشت خط تمرین می كردیم.
استاد سلحشور ادامه داد: در دوران دبیرستان رئیس انجمن ورزشی مدرسه شدم و نیز هوش بسیار خوبی داشتم و درس های ادبیات را در آن واحد حفط می كردم.
چهره ماندگار هنر خوشنویسی یادآور شد: آیت الله بروجردی از اقوام ما بودند كه وقتی به تهران می آمدند ما پشت سر ایشان نماز می خواندیم. در سال 1325 به نزد آقای حسن زرین خط رفتم و خط را در حضور ایشان تمرین كردم و آموزش دیدم و جالب اینجاست كه ایشان در مقابل این آموزش هیچ مزدی دریافت نمی كردند و همین كار او موجب شد بنده هم در آینده اینگونه عمل كنم.
وی تاكید كرد: آشنایی با ادبیات تا حدود زیادی بر خوشنویسی تاثیرگذار است. معلمانی در دوران مدرسه داشتم كه با دیدن خط خوبی كه داشتم ادبیات را در من تقویت كردند زیرا در ادبیات ضعیف بودم و این زحمت معلمان در حق بنده فراموش نشدنی است چراكه باعث شد به سمت هنر خوشنویسی بروم.
استاد سلحشور یادآور شد: از سال 1333 كتابت كتاب های درسی را بر عهده گرفتم و علاقه ام به این هنر تا اندازه ای بود كه 16 ساعت از روز می نوشتم.
چهره ماندگار هنر زیبانویسی تاكید كرد: چه قدر زیباست كه ما بتوانیم علم را شاكله كار خود قرار دهیم. چراكه علم سطح اجتماعی و فرهنگی كشور را ارتقا می دهد و هنر لطافت و زیبایی ایجاد می كند لذا امیدوارم جامعه ما به سمت و سوی هنر و به صورت علمی حركت كند.




دسترسی سریع