گل افرا در گفتگو با رادیو اقتصاد عنوان كرد: كاهش تولید خاویار تهدیدی بر اقتصاد

سردبیر مجله كشاورزی گفت: كاهش تولید خاویار در ایران زنگ خطری برای اقتصاد اعم از صادرات، ارزآوری ، اشتغال و مواردی از این دست در كشور محسوب می شود.

1396/12/27
|
15:02

فریدون گل افرا در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: خاویار روزگاری بهترین و پرسود ترین صادرات و سوغات ایران به شمار می رفت ولی چند سالیست كه میزان تولید و صادرات این كالا به شدت دچار افت شدید شده است.

وی همچنین اظهارداشت: متاسفانه به دلیل كاهش تولید خاویار دریای خزر پای برخی كشورها مانند امارات به این بازار باز و به تبع از تجارت خوبی در این حوزه برخوردارند.

سردبیر مجله كشاورزی گفت: ایران در برخی از اقلام مثل زعفران، خاویار و موارد مشابه دیگر همیشه صادركننده خوبی در سطح دنیابوده و حرف زیادی برای گفتن در این حوزه ها داشته است.

وی در ادامه ضمن اشاره به این جمله كه روزگاری در ایران 120 تن خاویار از دریای خزر استحصال می شد، افزود: بنابر تاكیدسازمان خارو بار جهانی (فائو) در شرایط كنونی كشورهای حاشیه خزر منجمله ایران حق صید ماهیان خاویاری از دریا را ندارند.

گل افرا تصریح كرد: پرورش ماهیان خاویاری امروز در خارج از محیط دریا و بصورت مصنوعی در مزارع صورت می گیرد.

وی گفت: در حال حاضر میزان تولید خاویار پرورشی ایران شاید سالی به مرز هفت تن برسددر حالیكه كشور امارات از این فرصت استفاده و سالانه بیش از 30 تن خاویار تولید و به بازارهای مصرف جهانی صادر می كند.

این كارشناس كشاورزی افزود: ایران همواره در صادرات برخی از محصولات كشاورزی در دنیا پیشگام بوده ولی در شرایط كنونی حجم صادرات و قدرت ارزآوری در این حوزه ها به شدت كاهش یافته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: بخش كشاورزی بستر مناسبی برای توسعه اشتغال نیست چرا كه دنیا به سمت رباتیك و دیجیتالی پیش می رود.

گل افرا تصریح كرد: در دنیای امروز بهره وری در مزارع كشاورزی باید به حدی افزایش پیدا كند تا بتوان ارزش افزوده مطمئنی را ایجاد كرد.

وی با تاكید بر اینكه امروز دیگر باید قطره های آب را شمرد و مصرف كرد، گفت: در شرایط كنونی دیگر نمی توان به هر قیمتی در كشورمحصول تولید كرد چرا كه در این حوزه رقبای زیادی مانند تركیه، پاكستان، چین و غیره وجود دارد كه قیمت تمام شده تولیدات این كشورها بسیار پائین تر از ایران است.

این كارشناس كشاورزی در مصاحبه با رادیو اقتصاد لازمه توسعه صادرات كشاورزی تولید انبوه، كیفیت بالا و قیمت رقابتی است، افزود: در حال حاضر لبنیات ایران به بازارهای هدف صادر می شود ولی قیمت تمام شده لبنیات تولید داخلی به نسبت سایر كشورها بسیار بالاست.

وی یادآورشد: در حال حاضر 70 درصد هزینه تولید لبنیات و گوشت در كشور را خوراك دام تشكیل می دهد كه بخش قابل توجهی از این اقلام بصورت وارداتی تامین می شود.

برنامه «نود و هشتی ها» كاری از گروه اقتصاد و جامعه به تهیه كنندگی «غلامرضا عزتی مهدی شیار» از شنبه تا پنجشنبه ساعت 17 به مدت 85 دقیقه با هدف اطلاع رسانی درباره موضوعات اقتصادی با جلب مشاركت و تعامل مخاطبان و ارتقای فرهنگ اقتصادی با تاكید بر اقتصاد مقاومتی و ترویج سبك زندگی اسلامی - ایرانی از رادیو اقتصاد پخش و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع