تخصص گرایی از طریق شیوه های هنری رادیویی منعكس شود/پیشنهاد اجرای برنامه صبح جمعه با شما برای مهمانان چهاردهمین جشنواره بین المللی رادیو

عباس محبی از سال 1350 همكاری خود را با رادیو آغاز كرد. اكثر علاقه مندان وی را با شخصیت نوستالوژیك جانعلی می شناسند. وی در كارنامه هنری خود علاوه بر بازیگری، در بخش های مختلف دیگری مانند نویسندگی و كارگردانی نیز دارای سوابق درخشانی است.

1397/12/05
|
15:17

شخصیت جانعلی سال 50 ایجاد شد
به گزارش كمیته اطلاع رسانی چهاردهمین جشنواره بین المللی رادیو و ششمین اجلاس جهانی صدا، عباس محبی پیشكسوت بازیگری،نویسندگی و كارگردانی رادیو در رابطه با چگونگی ورود به این رسانه گفت: از سال 1350 متن های مختلفی را برای رادیو تهیه می كردم و به این رسانه علاقه فراوانی داشتم. در آن زمان و در خلال اجرای یك تئاتر توانستم شخصیت جانعلی را خلق كنم. این اتفاق باعث شد كه بازخوردهای مختلف و خوبی در اینباره داشته باشم تا در سالیان بعدی این شخصیت بیشتر شكل بگیرد . بعد از گذشت چندین سال و اخذ مدرك دیپلم، جذب نیروی هوایی شدم و در بخشی كه مربوط به جنگنده بمب افكن اف چهار بود همكاری خود را آغاز كردم. این تغییر فضا تا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی ادامه یافت .در آن زمان زمینه ای ایجاد شد كه با همكاری ارتش ،صدا و سیما و وزارت فرهنگ توانستیم در تمام جبهه های جنگ برای رزمندگان اسلام به اجرای تئاتر مشغول شویم.یادم هست در پشت جبهه و خلال سال های 64 و 65 نیز تئاترهای نمایشی مختلف با حضور جمعیت قابل توجهی از هموطنان در تالار وحدت برگزار می شد. این روند بعد از جنگ تحمیلی كماكان ادامه داشت تا اینكه در سال 68 همكاری خود را با برنامه صبح جمعه با شما آغاز كردم كه یاد اوری آن دوران برای من بسیار خاطره انگیز است.
شادروان نوذری به افراد علاقه مند توجه ویژه داشت
عباس محبی درباره اجرا و ضبط برنامه صبح جمعه با شما در ایام گذشته گفت: من همیشه كارم را با علاقه خاص و ویژه ای پیگیری می كردم.مرحوم منوچهر نوذری كه نقش تعیین كننده ای در شكل گیری برنامه صبح جمعه با شما داشت همیشه از افراد علاقه مند حمایت می كرد .او همیشه در اجرای برنامه بسیار جدی بود.مثلا اگر ساعت 9 صبح برنامه قرار بود ضبط شود ، وی ساعت 8 صبح و تقریبا یك ساعت قبل از آغاز تولید برنامه با ظاهری بسیار آراسته حاضر می شد.من از اساتید به نام مانند مرحوم نوذری ، جاویدنیا آذری نكات بسیار زیادی را یاد گرفته ام.
برنامه امروز صبح جمعه با شما در حالی به روی آنتن می رود كه حتما باید به لحاظ تكنیكی و محتوایی بیشتر تقویت شود و با حمایت فراگیر، قطعا نتایج بسیار پر بارتری نمایان می شود. در همین راستا مدیران مرتبط با این حوزه نیز پیگیری های مستمری انجام می دهند تا متن های صبح جمعه با شما در طراز مطلوب قرار بگیرد.
رادیو گلی بسیار زیبا در میان جنگل است
محبی درباره جایگاه رادیو در میان رسانه های نوین گفت: امروزه با طیف زیادی از رسانه های مختلف روبرو هستیم.اگر من بخواهم برای شما تصویری از این وضعیت ارایه كنیم اینگونه می توانم بیان كنم كه رادیو مانند گلی بسیار زیبا در جنگل پر درخت قرار دارد اما هر كس هم كه خواهان آن باشد می تواند در این جنگل انبوه این گل را پیدا نماید.
مزیت مهم و بارز رادیو این است كه اساسا به نحوی مخاطب را با خود همراه می سازد كه آنها با قوه خیال خود تصویرهای منسجم را در ذهن ایجاد می كنند.این خاصیت مهم به قدری حائز اهمیت است كه حتی در تلویزیون و با همه جاذبه های تصویری متنوع این امكان وجود ندارد.مثلا اگر شما قصد داشته باشید صرفا یك لطیفه كوتاه را از طریق یك كارگردان تلویزیونی درست كنید كه شاید در ظاهر هم بسیار ساده به نظر بیاید،
آن كارگردان ممكن است یك برآورد مالی فوق العاده زیاد را برای تولید تصویری آن پیشنهاد كند. در حالی كه همین لطیفه از طریق رادیو اگر اجرا شود همه چیز متفاوت است.
تخصص گرایی از مجرای هنر جذابتر است
وی در خصوص تخصص گرایی موجود در شبكه های رادیویی گفت: گاهی اوقات این تخصص گرایی در قالب میزگردهای خاص با حضور صاحبنظران،اندیشمندان و فرهیختگان برگزار می شود كه جنبه مطلق قضیه بررسی می شود. از سویی نیز گاهی بیان تخصص گرایی در قالب دیگری مطرح می شود كه پیام را به نحو بهتری می توان ارسال كرد.بر این اساس مثلا موضوعی مانند تولید ملی از طریق بیان هنرمندان و با شیوه های هنری بیان می شود.به عبارت بهتر در این مواقع هنر و تخصص در یك مسیر و دوشادوش یكدگیر نسبت به انتقال مفاهیم اقدام می كنند تا جذابیت های هنری به نحو شایسته ای اصل موضوع را انتقال دهد.به شخصه دوست داریم كه از طریق هنر مفاهیم تخصصی منتشر شود زیرا این شیوه جذابیت بیشتری برای مردم دارد.
هنرمندان قمر باشند تا ستاره
عباس محبی با اشاره به اهمیت توجه نسل جدید به پیشكسوتان افزود: هنرمند فقید منوچهر نوذری همیشه می گفت یك هنرمند در عالم هنر باید قمر باشد . .زیرا ستاره ها به سرعت می درخشند ولی زود خاموش می شوند.اما قمر تدریجا تكامل می یابد تا نهایت در شب چهارده كامل می شود. اما ستاره ها محو می شوند و قابل مقایسه با قمر نیستند.جوانان اگر می خواهند قمر باشند باید از درخشش آن بیاموزند.اما متاسفانه جوان های امروزی ارتباطی موثری با پیشكسوتان ندارند و این مسئله نمی تواند نتیجه لازم را به دست آورد.در چنین شرایطی مسلما كیفیت،كارآموزی و بهره وری تدریجا سیر نزولی دارد كه نهایتا منجر به ایجاد فاصله ها می شود . در اثر این وضعیت خلا بزرگی برای جوان به وجود می آید و وی ممكن است ناخودگاه با ایجاد حس كاذب خود را با بزرگان مطرح در یك سطح مقایسه می كند . در صورتی كه این افراد بزرگ و مطرح به صورت تدریجی و با عبور از پله های مختلف به این مراحل رسیده اند و هرگز راه یك شبه را یكساله طی نكردند.
موسیقی رادیویی بهترین دكوپاژ ذهنی است
وی در خصوص اهمیت موسیقی گفت: موسیقی سراسر تصویر است كه ذهن بازیگر را خلاق می كند .این مسئله در رادیو بیش از سایر بخش ها اتفاق می افتد.زیرا شنونده رادیو موسیقی را بهتر از هر كارگردانی در ذهن دكوپاژ می كند. این حقیقت به گونه ای است كه اگر موسیقی از رادیو پخش شود، اثر گذاری كاملا متفاوتی نسبت به سایر رسانه ها از خود به جای میگذارد .
وی در خصوص دوره مدیریت دكتر شاه آبادی در معاونت صدا افزود: زمانی كه شنیدم دكتر شاه آبادی معاون صدا شد ه اند بسیار خوشحال شدم. زیرا ایشان آشنایی خوبی با نمایش نامه خوانی و ادبیات دارند و چون می دانستم دكتر شاه آبادی قرابت زیادی با ادبیات و فرهنگ دارند این شادمانی بیشتر شد.زیرا بخش های زیادی از رادیو با این حوزه ها در ارتباط نزدیك است. نگاه ایشان به رادیو كاملا زیربنایی است و برای تجلی و جایگاه رادیو تلاش های مستمری را انجام می دهند كه برایشان آرزوی موفقیت می كنم.
حضور مهمانان خارجی در جشنواره بین المللی رادیو فرصت مناسبی برای نو گرایی است
وی در خصوص شركنندگان كشورهای خارجی در چهاردهمین جشنواره بین المللی رادیو گفت: نوگرایی و استفاده از ایده های خلاق شركت كنندگان كشورهای خارجی می تواند فرصت مناسبی باشد تا از آموخته های سایر كشورهای خارجی استفاده كنیم. مثلا كماكان استفاده از افكت های مختلف كه به صورت زنده و هنگام ضبط برنامه توسط افكتورها ایجاد می شود همواره حس طبیعی بیشتری را به بازیگران نمایش های رادیویی می دهد كه شاید در خیی از نقاط مختلف دنیا به شكل متفاوت دیده شود .
وی در رابطه با تعداد بالای مقالات ارایه شده به اجلاس جهانی صدا گفت: این بخش به صورت بالقوه ظرفیت بسیار زیادی در راستای افزایش ارتقای رادیو دارد كه باید توسط متخصصین بعد از پایان جشنواره تمام آنها را به برنامه سازان منتقل كنند تا آنها بتوانند بر اساس نوع مقالات ارایه شده آموخته های جدید را به دست آورند.
همچنین پیشنهاد می كنم در این رویداد بزرگ رادیویی با دعوت از مهمان خارجی كه از كشورهای مختلف برای شركت حضور دارند، به صورت زنده برنامه صبح جمعه با شما را اجرا و آنها را با سبك و سیاق این برنامه از نزدیك آشنا كنیم.

دسترسی سریع