فرهاد دژپسند در گفتگو با رادیو اقتصاد: سرمایه گذاری از ملزومات پایه جهش تولید/بازار سرمایه كریدور قابل اعتماد از نظر تامین مالی

وزیر اقتصاد و دارایی گفت: سرمایه گذاری از ملزومات پایه جهش تولید در كشور است.

1399/05/20
|
20:26

« فرهاد دژپسند» در همایش كار و تولید افزود: شعار راهبردی سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام جهش تولید تعیین شده است.

وی اظهارداشت: سرمایه گذاری و بهره وری از محورهای اساسی برای تحقق جهش تولید است.

وزیر اقتصاد و دارایی گفت: تولید فقط به تولید كالامحدود نمی شود.

وی افزود: وقتی صحبت از تولید به میان می آید منظور تولید كالا و خدمت توامان است.

دژپسند بیان داشت: وقتی تولید كالا و خدمت در كنار هم قرار می گیرند الزامات تدقیق و توجه را بیشتر می كنند.

وی ادامه داد: اگر می خواهیم تولید در كشور جهش داشته باشد باید به دو نكته بسیار مهم اول سرمایه گذاری و دوم استفاده بهینه از سرمایه های انباشت شده در عرصه فیزیكی، مالی و انسانی توجه كرد.

وزیر اقتصاد و دارایی گفت: در عرصه سرمایه گذاری، افزایش نرخ بهره برداری از تولید و افزایش بهره وری نكته ای كه دغدغه ذهنی ماست، بحث تامین مالی است.

وی افزود: تحریم ها از سال 91 تاكنون ساختار جدیدی پیدا كرده و در اندك سال ها رشد سرمایه گذاری در كشور مثبت بوده به عبارتی سه سال رشد سرمایه گذاری در كشور مثبت و بقیه سال ها منفی بوده است.

دژپسند اظهارداشت: نرخ بهره برداری از تولید حول و هوش 50 درصد است البته آمارها در این زمینه بسیار متفاوت است چون رشته فعالیت ها متنوع است گاهی گفته می شود نرخ بهره برداری از تولید در كشور 45،47 تا 55 درصد است.

وی تصریح كرد: وقتی سرمایه گذاری انجام می شود لزوما باید استفاده از سرمایه های موجود به بهترین نحو مورد بهره برداری قرار گیرد و نرخ بهره برداری از ظرفیت حتما افزایش قابل توجهی چه در سرمایه گذاری و چه در افزایش نرخ بهره برداری داشته باشد.

وزیر اقتصاد و دارایی گفت: در بحث سرمایه گذاری « تامین مالی ثابت» و در مقوله افزایش نرخ بهره برداری تولید «تامین مالی سرمایه در گردش »مطرح می شود.
وی با اشاره به اینكه نظام اقتصادی ایران بانك پایه است، افزود: خوشبختانه امروز بانكداری كشور در آستانه تحول است.


دژپسند بیان داشت: طی چند ماهه گذشته سیستم هایی در كشور رونمایی شده كه بدون مراجعه به بانك می توان ضمن بازكردن حساب، تسهیلات گرفت و احراز هویت شد.

وی گفت: خوشبختانه هم توانسته ایم سیستم بانكداری كشور را به تكنولوژی های پیشرفته مجهز كنیم و هم مجاری تامین مالی راتنوع بخشیم.

وزیر اقتصاد و دارایی افزود: بنگاه های اقتصادی به خصوص متوسط و بزرگ مقیاس امروز برای تامین مالی ثابت نیاز به مراجعه بانك ندارند بلكه بصورت غیر حضوری می توانند خدمات بانكی دریافت كنند.

وی اظهارداشت: بنگاه های بزرگ برای تامین سرمایه مورد نیاز خود می توانند به بازار سرمایه مراجعه و نیاز خود را برطرف كنند.

دژپسند بیان داشت: كریدور بازار سرمایه امروز می تواند در تامین مالی اقتصاد نقش قابل توجهی داشته باشد البته این حرف به معنای حذف نظام بانكی نیست.

وی ادامه داد: كریدور بازار سرمایه یك كریدور قابل اعتماد از نظر تامین منابع چه در سرمایه ثابت و چه در سرمایه در گردش است.

وزیر اقتصاد و دارایی اظهارداشت: حضور پررنگ و عمیق بازار سرمایه به تسهیل تامین مالی در اقتصاد، بهبود فضای كسب و كار ، رشد سرمایه گذاری و افزایش نرخ بهره برداری از ظرفیت های موجود كمك شایان توجهی خواهد كرد در ضمن یك مامنی برای هدایت سپرده های و پس اندازهای خرد مردم است.

وی ادامه داد: مراجعه به بازار سرمایه حتما باید با مطالعه و مشاوره باشد.

دژپسند در بخش دیگری از سخنان خود نیز گفت: رادیو رسانه ای كه همه جوامع به خصوص جامعه ایرانی حاضر نیست به سهولت چیز دیگری را جایگزین آن كند.

وی افزود:رادیو رسانه همراه است و مردم ایران خاطرات بسیار متفاوتی از رادیو دارند.

وزیر اقتصاد و دارایی اظهارداشت: كسانی كه در عرصه كار و تولید هستند شاید رادیو مطلوب ترین رسانه است برای اینكه می توانند در هر شرایطی آن را با خود به همراه داشته باشند و بهره مند شوند.
وی بیان داشت:خوشبختانه رادیو با نوآوری های كه داشته سعی كرده هیچ موقع جایگاه خود را از دست ندهد.

دژپسند ادامه داد: رادیو برای ما هم یك رسانه بسیار مهمی در تبیین سیاست ها، اقدامات و همچنین بیان دیدگاه ها، نظرات و انتقادات است.

وی گفت: شاید بدترین برداشت از رسانه اینكه انتظار داشته باشیم رسانه در مقام تعریف و تمجید باشد به خصوص رسانه ملی كه كاركردش متمایز و متفاوت از همه رسانه هاست بالاخص بخواهد یك نقش بی نظیری را ایفا كند یعنی هم زبان گویای مردم به معنای اعم صاحبان حرف، كار و تولید باشد و هم قدرت تبیین واقع بینانه عملكرد، سیاست و برنامه های حكومت به معنای اعم و قوه مجریه به معنای اخص باشد، بنابراین كار راحتی نیست.

وزیر اقتصاد افزود: ضمن اینكه شاید یكی از دلائلی كه شغل اصحاب رسانه و خبرنگار سخت تلقی می شود همین باشد وگرنه قلم و زبان كه سختی ندارد بلكه تحمل این نگاه و حركت در مسیری كه به مثابه تقوای رسانه ای است ، كار را سخت می كند كه چگونه برویم كه از جاده انصاف خارج نشویم ، چگونه باشیم كه امید را ایجاد كنیم بدون اینكه گرفتار دام دروغ شویم، چگونه باشیم تصویری از تحولات به وقوع پیوسته ارائه كنیم بدون اینكه گرفتار خط زدگی و سیاست زدگی شویم به هر حال رعایت تقوای رسانه ای بسیار سخت و دشوار است.

دسترسی سریع