رادیو سلامت-مخاطب خاص آیاكرونا اسم رمز ورود به انتخابات 1400 خواهد شد؟

ما هم مثل بقیه كشورهای جهان بدنبال تولید واكسن هستیم و تولید آن یك مسئله فوق تخصصی است

1399/10/01
|
10:53

برنامه مخاطب خاص این هفته رادیو سلامت باز هم به موضوع ویژه واكس كرونا پرداخت و این بار از نگاهی دیگر. مهمانان این برنامه اقایان :دكتر محمد اسماعیل اكبری : مشاور عالی وزیر بهداشت،دكتر كوهپایه زاده :رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایران ،دكتر فاطمی :نایب رئیس انجمن داروسازان ایران ودكتر رضایی زاده :كارشناس طب سنتی بودند كه به بحث و تبادل نظر در خصوص موضوع:" آیاكرونا اسم رمزورودبه انتخابات 1400 خواهد شد؟"پرداختند
درابتدا دكتر اكبری با اشاره به این نكته كه : ما از زمانهای دور جزو سازندگان واكسن بودیم گفت :امیدواریم در باره واكسن كرونا هم همین اتفاق بیفته ....
دكتر اكبری گفت:یك دارو از زمانی كه ساخته میشه تا زمانی كه وارد بازار بشه حدود بیست سال طول میكشه .وی همچنین اضافه كرد:تزریق عمومی هم یك مرحله از تحقیق است نه یك مرحله از اجرا ! عوارض دیررس و زمان ایمنی جز واجبات واكسن است .مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: در كرونا دو فاكتور بزرگ وجود دارد :تجارت و جهالت ....ما هم مثل بقیه كشورهای جهان بدنبال تولید واكسن هستیم و تولید آن یك مسئله فوق تخصصی است كه متاسفانه به درون جامعه كشیده شده وكه این اتفاق ، بسیار نامناسب است ، اما چیزی كه واضح است این است كه :هنوز عوارض بلند مدت تزریق واكسن در هیچ جای جهان مشخص نیست .
در ادامه دكتر كوهپایه زاده به این نكته اشاره كرد كه :ویروس اصولا درمان مشخصی ندارد اما اینكه چه دارویی روی بیمار میتواند عوارض آن را كمتر كند هنوز مورد بحث محافل مختلف علمی است . رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت:در تولید هر دارو ،باید فاز مطالعاتی و مراحل اولیه طی شود زیرا دانش بشر هنوز در درمان این بیماری ویروسی موفق نبوده و باید بیشتر تامل كند و می توانیم در كنار داروهای شیمیایی كه ازمایش شده اند از داروهای سنتی هم كمك بگیریم .وی به فشارهای سیاسی در بعضی كشورها هم اشاره كرد و گفت :داروهای مهم ما از این كانال عبور نمیكنند اما باید تمام مراحل علمی را پشت سر بگذارند .
در ادامه دكتر فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: سازمان غذا و دارو تحت فشار زیادی برای تولید واكسن قرار دارد وبعضی مقامات كشوری تاكید دارند كه ،ما در ایران باید فقط از واكسن تولید داخل استفاده كنیم ، واین فشارها روی محققان و دانشمندان ما هم وجود دارد .
دكتر فاطمی باتاكید بر این مطلب كه :دارویی كه به بازار عرضه میشود باید با "كد خاص"باشد وبا نام (دارو یا واكسن كرونا) حك شده در روی شیشه دارو ، اصلا درست نیست گفت: مجوز عرضه دارو باید از طرف سازمان غذا و دارو گرفته شود .فاطمی در ادامه به رسالت كشور برای در اختیار قراردادن دارو در حداقل مدت زمان ممكن اشاره و گفت :ما علیرغم اعلام یكی دونفر از اعضای ستاد ملی كرونا ، امكان انتقال واكسن را در( شرایط منفی هفتاد درجه )از كشورهای دیگر داریم.وی در پایان به مراحل بررسی داروها اشاره و گفت : این مراحل حداقل شش ماه طول میكشد اما با توجه به ضرورت موضوع سعی میشود این زمان به حداقل برسد .
در پایان رضایی زاده :در باره تفاوت بین داروهای شیمیایی و سنتی اشاره و گفت: هیچ تفاوتی در مطالعه شواهد بالینی بین داروهای شیمیایی و سنتی وجود ندارد و همه داروها باید تمام مراحل را طی كنند .

لینك صفحه مخاطب خاص در اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/CFmgeOeADS3/?igshid=1wvjayh54dlu3

كانال اطلاع‌رسانی انجمن جامعه ایمن كشور:
http://T.me/safecommunityassociation

https://instagram.com/mokhatabekhas.radiosalamat?igshid=416ddwzuak2f

دسترسی سریع