عطر لبو و چغندر در هفت كوچه رادیو فرهنگ پیچید

برنامه هفت كوچه كه با موضوع بررسی و معرفی فرهنگ عامه پنجشنبه11 دی ماه ، از رادیو فرهنگ پخش می شود، به موضوع جایگاه لبو و چغندر در فرهنگ تغذیه ای مردم می پردازد.

1399/10/11
|
07:03

برنامه هفت كوچه در نگاهی به سفره های پاییزی و‌زمستانی و رنگ سرخ لبوی همیشه حاضر در این سفره ها به بررسی فرهنگ تغذیه مردم ایران در مصرف لبو و چغندر می پردازد .
چغند‌ر و‌لبو در فرهنگ تغذیه ای آیینی مردم نواحی مختلف ایران جایگاه ویژه ای دارد و در پاییز و زمستان بازار مصرف این گیاه مغذی داغ است، در واقع ریشه اصلی لبو گیاه چغندر است كه از قدیم تاكنون در فصول سرد سال میان ایرانیان طرفداران زیادی داشته و علاوه بر اینكه خوراكی دلپذیری است به عنوان یك داروی گیاهی و رنگ خوراكی نیز استفاده می شود.
لبو هرچند هم‌خانواده چغندر است اما از نظر طعم و ویژگی‌های تغذیه‌ای با چغندر تفاوت‌هایی دارد اما هر دوی آنها از یك نظر كاملا شبیه هم هستند و آن اینكه هر دو جزو ریشه‌های مغذی بوده و برگ های لبو نیز بصورت دم كرده یك شربت آرامبخش است.
لبو بخار پز، آش قلیه، لبو در ترشی بیجار، خورشت های ترشی تره و‌تورشه واش، كشك چغندر،آش نذری اوماج و‌كماج ، آش هفت دونار شب پنجه زرتشتیان و آش چغند در مراسم كلوخ اندازم پیش از ماه مبارك رمضان و ....همه ‌‌و‌همه از جایگاه ویژه این گیاه در فرهنگ تغذیه ای مردم ایران از گیلان تا خراسان و قشقایی خبر می دهدكه دز این برنامه برخی از این رسوم غذایی معرفی می شود.
« هفت كوچه» شنبه ، دوشنبه ، پنجشنبه و ‌جمعه هر هفته ساعت09:00 صبح به گویندگی سكینه ارجمندی و تهیه كنندگی سیدهادی موسوی نژاد به همت گروه فرهنگ و جامعه روی موج اف ام ردیف106 مگاهرتز پخش می شود.

دسترسی سریع