پاسخگو - رادیو سلامت رزیم غذایی و تاثیر آن برسلامت

دیده شده است افرادی كه غذاهای آماده مصرف می كنند احتمال چاقی، دیابت و پرفشاری خون و اختلالات چربی خون در آنها بیشتر است. این عوامل اثرات مخربی روی سیستم ایمنی دارند

1399/10/13
|
14:06

دكتر جزایری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت گفت:
رژیم غذایی غربی كه شامل غذاهای آماده است اثرات مضری روی سیستم ایمنی دارد. این غذاها حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند. میزان نمك و چربی این نوع غذاها بالا است و معمولا غلات تصفیه شده دارند. مقادیر زیاد چربی ها به ویژه اسیدهای چرب اشباع، غلات تصفیه شده و نمك منجر به چاقی می شود.
ایشان ادامه داد: دیده شده است افرادی كه غذاهای آماده مصرف می كنند احتمال چاقی، دیابت و پرفشاری خون و اختلالات چربی خون در آنها بیشتر است. این عوامل اثرات مخربی روی سیستم ایمنی دارند. بعضی از عوامل مثل چاقی باعث می شود افراد بیشتر در معرض ابتلا كووید 19 باشند و وقتی مبتلا می شوند ابتلا شدید تر باشد و بیشتر به بخش مراقبت های ویژه بروند و مهمتر این كه میزان مرگ و میر مبتلایان به كووید 19 كه چاق هستند بیشتر است. وی افزود : در ضمن مجموعا این غذاها به جز بیماری های عفونی با ابتلا به بیماری های غیر واگیر مثل بیماری های قلبی عروقی و سرطان در ارتباط هستند. دلیل آن هم ارتباط این نوع الگوی غذایی با ابتلا به عوامل خطر بیماری های مزمن غیرواگیر مثل چاقی، اختلالات فشارخون، چربی خون و دیابت است.در ضمن وقتی غذاها فراوری می شوند میزان مواد مغذی آنها مثل منیزیوم، پتاسیم و سلنیوم كم می شود. در حالی كه منیزیوم و سلنیوم برای عملكرد سیستم ایمنی بسیار مفید است. وی عنوان كرد: به جز غذاهای آماده از جمله مواردی كه در رژیم غذایی غربی بالاست مصرف قند، شكر و نوشابه هاست است كه روی سیستم ایمنی تاثیر می گذارند، با دیابت در ارتباط هستند و باعث فرم های شدید كوید می شود. همچنین در این نوع الگوی غذایی غذاهای سرخ شده زیاد مصرف می شود كه احتمال مصرف روغن ها و بویژه روغن های حاوی اسیدهای چرب اشباع مثل روغن های حیوانی و روغن های جامد را افزایش می دهند كه روی سیستم ایمنی تاثیر گذاشته و باعث تضعیف سیستم ایمنی می شود.

دسترسی سریع